Haptotherapie

Zit u niet lekker in uw vel? Voelt u weinig inspiratie meer, lusteloos? Of bent u burnt-out? Voelt uw relatie niet prettig? Binnen Goed in je lijf, hapto-therapie Nijmegen gebruik ik haptonomie als therapie om lichamelijke of mentale klachten vanuit het gevoel te herstellen. Bij de haptonomische behandeling is er een ontmoetend, helend aanraken (is heel makend, heel de mens omvattend) om u te bevestigen in wie u bent.

Als u zich niet prettig of ‘goed’ voelt, kan dat leiden tot lichamelijke klachten: hoofdpijn, migraine, hyperventilatie. Mentale klachten kunnen zich ook uiten in een burn-out, onrust en gespannenheid of een depressie. Gevolgen kunnen zijn: ruzies, problemen op het werk of in een relatie, een scheiding, eenzaamheid en levenseindeproblematiek.

Haptotherapie / Haptonomie

Soms hebben deze klachten een diepere oorzaak: het lukt onvoldoende om met uzelf en de omgeving in verbinding te staan. Haptonomie houdt zich bezig met contact, aanraken en aangeraakt worden. Contact, verbinding is een basis voor menselijke relaties.

Haptonomie ziet het lichaam als drager van gevoelens en een geheugen voor gevoelservaringen van een persoon. Blokkades in bewegingen, remmingen in de expressie van gevoelens en ingehouden gebaren, verminderen het vermogen tot aangaan en beleven van contact. http://haptonomie.com

Haptotherapie is een ontmoetend, helend aanraken

Goed in je lijf haptonomie Nijmegen, in dit beeld zit de ingewikkeldheid van het contact maken en in verbinding staan met elkaar verborgen

Een haptonomische therapie onderzoekt hoe u met uzelf omgaat en met anderen. Kunt u daarin zichzelf zijn? Of voldoet u vooral aan verwachtingen van anderen? Het gaat om uzelf te (mogen) zijn, juist in de omgang met anderen. Om goed te begeleiden, is contact hebben in de therapie erg belangrijk. Als therapeut ontmoet ik u als cliënt en raak ik u aan als dat nodig is.

Goed in je lijf contact 

Neem vrijblijvend contact op met Goed in je lijf, haptotherapie Nijmegen, voor een behandeling of informeer naar de mogelijkheden. Lees hier meer over mij, haptotherapeut Wim Meijerink.

voor contact whats app me
E-mail: info@goedinjelijf.eu
telefoon 06 28 37 02 74