Viscerale therapie

Na een buikoperatie, bevalling, ongeval, ontsteking of door stress kan verminderde beweeglijkheid van organen leiden tot klachten. Binnen Goed in je lijf herstel ik met viscerale therapie de beweeglijkheid van organen, zoals nieren, darmen, lever en maag in hun directe omgeving en begeleid ik dit proces.

Wat is viscerale therapie?

Viscerale therapie behandelt de viscera en het daarmee verbonden bindweefsel (de fascie). De viscera zijn de innerlijke organen, zoals nieren, darmen, lever en maag, en ook blaas en baarmoeder, bloedvaten en zenuwen. Om goed te kunnen functioneren, dient elk orgaan binnen het bindweefsel voldoende te kunnen bewegen.

Elk orgaan dient binnen bindweefsel voldoende te kunnen bewegen

de verfijnde structuur van een blad toont de verbinding zoals de fascie ook alles verbindt

In de verfijnde structuur van een blad zie je de verbinding van het geheel terug, zoals de fascie alles ook verbindt

Klachten

Bij verminderde bewegingsruimte, bijvoorbeeld na een buikoperatie en verkleving, kunnen klachten ontstaan, zowel aan het orgaan zelf of op andere plekken in het lichaam. Je kunt je daardoor minder energiek en vermoeid voelen. Onvoldoende bewegingsruimte van organen (door stress) kan bijvoorbeeld nadelige effecten hebben op de ziekte van Crohn, het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) ofwel spastische dikke darm, nierbekkenontstekingen en menstruatieproblemen. Soms zijn er al van kinds af aan onduidelijke buikklachten.

Viscerale therapie van Goed in je lijf herstelt de beweeglijkheid van organen in hun omgeving. Als viscerale therapeut begeleid ik dit proces. De gebruikte handgrepen zijn iets steviger dan in de craniosacraal therapie. Zie ook www.barral.nl

Neem vrijblijvend contact op met Goed in je lijf voor een behandeling of informeer naar de mogelijkheden. Lees hier meer over mij, viscerale therapeut Wim Meijerink.

voor contact whats app me
E-mail: info@goedinjelijf.eu
Telefoon: 06 28 37 02 74