Craniosacraal therapie

Lichamelijke of psychische problemen kunnen leiden tot spanningen en klachten zoals nek-, schouder- en rugpijn, hoofdpijn en migraine, kaakklemmen en oorsuizen (tinnitus). Een verstoorde balans of trauma  kan ook leiden tot burn-out, somberheid of depressie. Minder bekend daarbij zijn allerlei vage klachten, zoals veel slikken, druk op de borst, koude handen en vage buikpijn. Ik gebruik craniosacraal therapie om klachten te verminderen.

Craniosacraal

Craniosacraal therapie, ook wel Cranio genoemd, is een lichaamsgerichte behandeling bij lichamelijke en psychische klachten. Het is een zachte therapie die snel naar de kern gaat. Uitgangspunten bij de behandeling zijn: tot diepe rust komen, herstel van balans in lichaam en geest en het ondersteunen van het zelf genezend vermogen.

uitleg van het craniosacraal systeem

Craniosacraal therapie bevordert de ruimte en beweeglijkheid van hersenen en ruggenmerg binnen het craniosacrale systeem. Hersenen en ruggenmerg zijn omgeven door bindweefsel (de fascie), hersenvloeistof en botten, zoals de schedel (cranium). De druk van hersenvloeistof neemt toe en af met het ritme van de ademhaling. Lichamelijke en psychische klachten kunnen de elasticiteit van het bindweefsel verminderen de beweeglijkheid van hersenen en ruggenmerg beperken. Dit komt tot uitdrukking in verhoogde spanning van bindweefsel en verandering van ritme. (www.cranionederland.nl)

Cranio is een zachte therapie die snel naar de kern gaat

Spanningen loslaten

Als Cranio-therapeut bevorder ik met zachte manuele technieken dat alle structuren van het lichaam (onder andere de hersenen en het ruggenmerg) zich vrij ten opzichte van hun omgeving kunnen bewegen. Het ritme is daarbij een hulpmiddel. Het lichaam wordt uitgenodigd spanningen los te laten zodat het kan herstellen: het zelf genezend vermogen van het lijf wordt aangezet.

Patiëntervaringen

In een video vertellen vrouwen over hun ervaringen met craniosacraal therapie. Bekijk wat Cranio mogelijk ook voor u kan betekenen: Klik hier  voor de film.

Ervaring van een patiënt
‘Mijn spieren zijn soepeler, de pijn in mijn nek en schouders is verdwenen. Mijn hoofd voelt licht en ik heb weer energie. Voor mij als mens met een forse handicap betekent cranio het verschil tussen leven en overleven.’

Goed in je lijf contact

Neem vrijblijvend contact op met Goed in je lijf voor een behandeling of informeer naar de mogelijkheden. Ik volgde de opleiding tot craniosacraal therapeut bij www.upledger.nl en sta geregistreerd in www.register-rcn.nl  Lees hier meer over mij, craniosacraal therapeut Wim Meijerink. Zie ook: viscerale therapie.

E-mail: info@goedinjelijf.eu
Telefoon: 06 28 37 02 74